מה חשוב לדעת?
*חלב ומוצריו מהווים את המקור העיקרי לסידן מתזונה. *מקורות נוספים טובים לסידן הם: סרדינים, מוצרי סויה, ברוקולי, כרוב, כרובית, טחינה. *ויטמין D וסוכר החלב (לקטוז) משפרים את ספיגת הסידן. *צריכה מוגברת של אלכוהול, קפאין, מלח (נתרן), ועישון מגבירים את הפרשת הסידן בשתן. *על מנת להגביר את ספיגת הסידן מהמזון מומלץ לחלק את צריכתו לאורך היום (על פני 6-5 ארוחות). ככל שכמות הסידן הנצרכת בארוחה נמוכה יותר , כך שיעור הספיגה עולה.
וגילי- לגבי הויטמין C התבלבלת עם ברזל...(הוא נחוץ לספיגה טובה יותר של ברזל ממקורות צמחיים) חג שבועות שמח!
|
תוכן התגובה:
|