גם לברית של יהודה הכנו אותן (קמתי ב2 בלילה להניק, אבוש היה ער ממילא, הכין לי את הבצק, ב4 הוא סיים לתפוח והתחלנו להכין כדורים. הברית היתה ב9 בבוקר אצלנו בבית) - מתכון מנצח! כל פעם שאני רוצה לפנק את המשפוחה, אני מכינה. שלב א' הוא השתכרות משפחתית מהריח...
אז ככה (אנחנו מכינים מ2 ק"ג קמח, אפשר לחצות את הכמות בהתאמה) 1 ק"ג קמח מלא 1 ק"ג קמח לבן 2 כפות שמרים יבשים 2 כפות מלח 5 כפות סוכר ------ מערבבים את החומרים היבשים ---- 1 כוס שמן זית שחומם בסיר עם ענפי רוזמרין 6 כוסות מים פושרים ----- מוסיפים לקמח קודם את המים, אח"כ את השמן ---- לשים היטב הבצק דביק, לא להיבהל. מתפיחים במקום חמים לשעה, הבצק עדיין דביק, זה מה שיתן ללחמניות את הרכות. כדי לעשות צורות, צריך לקמח את המשטח, ואת הידיים, כדי שלא יידבק. עושים כדורים ומתפיחים חצי שעה נוספת
אופים בחום בינוני כ15-20 דקות (תלוי בתנור, להציץ ולבדוק)
אפשר להקפיא חלק מיד כשיוצאים מהתנור, ואז כשמחממים שוב הן עדיין אגדה.
|
תוכן התגובה:
|