פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
5/6/2004 15:52 שירין מאת:
2 מתכונים מ"עוגות בקלי קלות" כותרת:
של דנית סלומון:

פאי שוקולד מהיר

המצרכים לבסיס:
150 גר' ביסקוויט פתי בר כהה
2 כפות סוכר
2 כפות פקאן סיני
75 גר' חמאה רכה מאוד

המצרכים למלית ולעיטור:
1 מכל שמנת לקצפת
2 חב' סוכר וניל
100 גר' שוקולד מריר, מומס
1 חטיף שוקולדה מקופלת

אופן ההכנה:
שוברים את הביסקוויטים ושמים במכל מעבד מזון.
מוסיפים סוכר ופקאנים ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית עדינה.
מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד לתערובת אחידה.
מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה לתחתית ולדפנות.
אופים בחום בינוני במשך 12-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל לקצפת יציבה.
מוסיפים את השוקולד המומס, כפית אחר כפית, תוך הקצפה מתמדת (לא נורא אם חלק מהשוקולד מתגבש לפירורים קטנים. זה לא פוגם במראה או בטעם).
ממלאים את קלתית הפירורים בקצפת השוקולד.

מפוררים את השוקולדה המקופלת וזורים את הפירורים על הקצפת.
מקררים במשך 4 שעות לפחות, עד שהמלית מתקשה.
מגישים קר.

תבנית: תבנית פאי מסולסלת (רצוי מתפרקת) בקוטר 26 ס"מ

חום אפייה: בינוני (180 מעלות צ')

הערות:
ביום האפייה, התחתית פריכה ופרירה מאוד. אם משתמשים בתבנית פאי בעלת תחתית קבועה, כדאי לתת לפאי להמתין יום במקרר כדי להקל על הוצאת הפרוסות מהתבנית.

טיפ:
להמסת שוקולד, שוברים אותו לקוביות ושמים בקערית.
יוצקים על קוביות השוקולד מים רותחים (המים צריכים לכסות את כל קוביות השוקולד).
ממתינים דקה, כדי להניח לשוקולד להתרכך, ושופכים את המים בזהירות.


עוגת פירות קלילה

המצרכים לעוגה:
4 ביצים גדולות
½ כוס סוכר
½ כפית תמצית וניל
1 קליפת לימון מגוררת
1 כף חמאה מומסת או שמן
½ כוס קמח תופח
1 כף מיץ לימון

המצרכים לציפוי:
1 קופסה קטנה (225 גר') קוקטייל פירות משומרים
½ כוס אוכמניות או פטל, טריים או קפואים
½ חפיסה ג'לי מהיר בטעם תות-שדה
1 כוס מים רותחים
1 מכל שמנת לקצפת
2 כפות סוכר
½ כפית תמצת וניל

אופן ההכנה:
שוברים את הביצים לקערת הקצפה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון, ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות, עד שמתקבל קצף סמיך מאוד ותפוח מאוד.
מוסיפים חמאה מומסת או שמן, בזרם דק, תוך הקצפה.
מנפים את הקמח על קצף הביצים, מטפטפים מסביב את מיץ הלימון ומבליעים את הקמח לתוך הקצף בתנועות קיפול.

מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בשליש התחתון של התנור במשך 25-30 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה, ומרכז העוגה קפיצי למגע.
מוציאים את העוגה מהתנור. מעבירים בזהירות להב סכין סביב שולי העוגה, כדי להפריד אותם מדופן התבנית (פעולה זו מאפשרת לעוגה לשקוע בצורה אחידה יותר). מצננים.

מסננים את הפירות ושומרים ½ כוס מהסירופ. מטפטפים את הסירופ על העוגה ומפזרים עליה את כל הפירות.
ממיסים א אבקת הג'לי במים הרותחים ויוצקים בזהירות על הפירות. מצננים מעט. (מי שאוהב הרבה ג'לי יכול להמס את כל תכולת החפיסה, ב- 2 כוסות מים רותחים).

מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ותמצית הוניל לקצפת נוקשה ומורחים אותה על שבת הג'לי והפירות. מסלסלים את פני הקצפת בשיני מזלג. מכסים ומקררים היטב.
לפני ההגשה משחררים את דפנות התבנית ומוציאים את העוגה.

תבנית: מתפרקת, בקוטר 26-28 ס"מ

חום אפייה: בינוני (180 מעלות צ')

הערה: אפשר לשלב סוגים אחרים של פירות, שונים מאלה שבמתכון, או להשתמש בסוג אחד בלבד. השילוב של פירות טריים (או קפואים) ומשומרים מומלץ – המתיקות של הפירות המשומרים מאזנת את החמיצות של הפירות הטריים.
יש הבדלים גדולים בטעם בין בג'לי של יצרנים שונים. מומלץ לנסות סוגים שונים כדי לגלות את הסוג החביב עליכם.



תוכן התגובה:


תגובות נוספות
5/6/2004  15:27 קינוח ממש זול: תקני קילו תפוחים... - קלי
5/6/2004  15:29 קרם שוקולד (גנאש) שאפשר לשדרג באמצעותו כל גלידה - שירין
5/6/2004  15:32 תודה, עוד רעיונות יתקבלו בברכה - בשלנית גרועה
5/6/2004  15:33 קינוחון מהיר - פשפשית
5/6/2004  15:34 יש לך אפשרות להשיג את בישולה? יש שם קינוחים קלילים וטובים... (ל"ת) - עוד מדווחת
5/6/2004  15:34 הנה, המתכון שפשפשית נתנה הוא מבישולה ומתים עליו! (ל"ת) - עוד מדווחת
5/6/2004  15:36 וגם כמובן, פורום מתכונים בתפוז - עוד מדווחת
5/6/2004  15:37 טוב לדעת שזה משם, קיבלתי את זה מבת דודה! וכדאי לתת קרדיט למקור! (ל"ת) - פשפשית
5/6/2004  15:39 אנסה להשיג את הספר המדובר - בשלנית גרועה
5/6/2004  15:53 וגם לינק למתכון לעוגת פירות מעולה וקלה ש- annat נתנה פעם - שירין
5/6/2004  15:56 הנה מצאתי כמה מתכונים - עוד מדווחת
5/6/2004  16:25 הכי קל שבעולם עשיתי את זה ממש עכשיו עם עמרי - רוי
5/6/2004  16:47 לשם הידור העוגה ששירין לינקקה - annat
5/6/2004  17:52 מוס השוקולד הכי פשוט בעולם - לירון
5/6/2004  17:59 עוד- מוסי פירות- - לירון
5/6/2004  18:18 לירון, המוס הראשון ממש נראה לי, אפשר הוראות למטומטמים? שכחת שאני בשלנית גרועה...תודה! (ל"ת) - בשלנית גרועה
5/6/2004  19:11 המוס שוקולד שלירון נתנה הוא מעולה!! - אסתית
5/6/2004  19:54 עוד מתכון ושאלה ללירון, לכמה מנות המוסים? - פשפשית
5/6/2004  20:39 ישלי ישלי (וגם אני בשלנית גרועה) - עוגת שוקולד ב- 10 דקות (וגם מלכלכים רק סיר אחד וכף אחת...) - מירי2
5/6/2004  20:48 הצעה אחרת - אלה
5/6/2004  20:58 קינוח מרשים, דל יחסית בקלוריות, מרענן ואפילו פרווה: - טובה קראוזה - דיאטנית קלינית
5/6/2004  21:40 מירי2 - תודה על המתכון (בעיקר מבן-זוגי חובב השוקולד). (ל"ת) - שירין
5/6/2004  21:50 טיפ. שוקולד אפשר להמיס בקלי קלות במיקרוגל! (ל"ת) - פשפשית
5/6/2004  23:21 עוגה ללא אפיה משהו משהו - דבי
6/6/2004  07:48 קינוח כייפי לאללה ב-2 דקות עבודה - אבל באמת שתי דקות!!! - שין
6/6/2004  08:16 עוגת שכבות גבינה ושוקולד ללא אפיה - דניאלה
6/6/2004  08:30 לבשלנית (שהולכת להפתיע) ולפשפשית - לירון
6/6/2004  09:05 עוד - תותים עם קצפת. - נני
6/6/2004  10:50 מתעלקת -********ריבת חלב******** איך מכינים? דבי, אולי את?? (ל"ת) - אפרת של אוריאל
6/6/2004  12:26 מנחר בלנקו - כמו ריבת חלב - פשפשית
6/6/2004  12:55 אלה, אולי תקשיבי להצעות של עצמך? - HILLA
6/6/2004  12:58 לירון, התכוונתי להוראות למוסי הפירות. אבל תודה גם על השוקולדי. ולכל השאר תודה וממשיכה לעקוב אחרי עוד רעיונות. (ל"ת) - בשלנית גרועה
6/6/2004  14:02 ריבת חלב - דבי
6/6/2004  14:16 ריבת חלב - רונית
6/6/2004  14:30 כמה רעיונות... - לולי
6/6/2004  16:05 ארטיק בננה, (באמת ארטיק בננה) - שרה
6/6/2004  20:44 בשלניתה... - לירון
6/6/2004  22:06 תודה תודה יש כאן המון דברים נהדרים - בשלנית גרועה
6/6/2004  23:27 מוסלימון קליל ונהדר - קינוחית


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש