של דנית סלומון:
פאי שוקולד מהיר
המצרכים לבסיס: 150 גר' ביסקוויט פתי בר כהה 2 כפות סוכר 2 כפות פקאן סיני 75 גר' חמאה רכה מאוד
המצרכים למלית ולעיטור: 1 מכל שמנת לקצפת 2 חב' סוכר וניל 100 גר' שוקולד מריר, מומס 1 חטיף שוקולדה מקופלת
אופן ההכנה: שוברים את הביסקוויטים ושמים במכל מעבד מזון. מוסיפים סוכר ופקאנים ומעבדים בלחיצות קצרות לתערובת פירורית עדינה. מוסיפים את החמאה וממשיכים לעבד לתערובת אחידה. מעבירים את הפירורים לתבנית ומהדקים בשכבה אחידה לתחתית ולדפנות. אופים בחום בינוני במשך 12-15 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המומס, כפית אחר כפית, תוך הקצפה מתמדת (לא נורא אם חלק מהשוקולד מתגבש לפירורים קטנים. זה לא פוגם במראה או בטעם). ממלאים את קלתית הפירורים בקצפת השוקולד.
מפוררים את השוקולדה המקופלת וזורים את הפירורים על הקצפת. מקררים במשך 4 שעות לפחות, עד שהמלית מתקשה. מגישים קר.
תבנית: תבנית פאי מסולסלת (רצוי מתפרקת) בקוטר 26 ס"מ
חום אפייה: בינוני (180 מעלות צ')
הערות: ביום האפייה, התחתית פריכה ופרירה מאוד. אם משתמשים בתבנית פאי בעלת תחתית קבועה, כדאי לתת לפאי להמתין יום במקרר כדי להקל על הוצאת הפרוסות מהתבנית.
טיפ: להמסת שוקולד, שוברים אותו לקוביות ושמים בקערית. יוצקים על קוביות השוקולד מים רותחים (המים צריכים לכסות את כל קוביות השוקולד). ממתינים דקה, כדי להניח לשוקולד להתרכך, ושופכים את המים בזהירות.
עוגת פירות קלילה
המצרכים לעוגה: 4 ביצים גדולות ½ כוס סוכר ½ כפית תמצית וניל 1 קליפת לימון מגוררת 1 כף חמאה מומסת או שמן ½ כוס קמח תופח 1 כף מיץ לימון
המצרכים לציפוי: 1 קופסה קטנה (225 גר') קוקטייל פירות משומרים ½ כוס אוכמניות או פטל, טריים או קפואים ½ חפיסה ג'לי מהיר בטעם תות-שדה 1 כוס מים רותחים 1 מכל שמנת לקצפת 2 כפות סוכר ½ כפית תמצת וניל
אופן ההכנה: שוברים את הביצים לקערת הקצפה. מוסיפים סוכר, תמצית וניל וקליפת לימון, ומקציפים במהירות גבוהה במשך 5-7 דקות, עד שמתקבל קצף סמיך מאוד ותפוח מאוד. מוסיפים חמאה מומסת או שמן, בזרם דק, תוך הקצפה. מנפים את הקמח על קצף הביצים, מטפטפים מסביב את מיץ הלימון ומבליעים את הקמח לתוך הקצף בתנועות קיפול.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים בשליש התחתון של התנור במשך 25-30 דקות, או עד שהעוגה תופחת ומזהיבה, ומרכז העוגה קפיצי למגע. מוציאים את העוגה מהתנור. מעבירים בזהירות להב סכין סביב שולי העוגה, כדי להפריד אותם מדופן התבנית (פעולה זו מאפשרת לעוגה לשקוע בצורה אחידה יותר). מצננים.
מסננים את הפירות ושומרים ½ כוס מהסירופ. מטפטפים את הסירופ על העוגה ומפזרים עליה את כל הפירות. ממיסים א אבקת הג'לי במים הרותחים ויוצקים בזהירות על הפירות. מצננים מעט. (מי שאוהב הרבה ג'לי יכול להמס את כל תכולת החפיסה, ב- 2 כוסות מים רותחים).
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ותמצית הוניל לקצפת נוקשה ומורחים אותה על שבת הג'לי והפירות. מסלסלים את פני הקצפת בשיני מזלג. מכסים ומקררים היטב. לפני ההגשה משחררים את דפנות התבנית ומוציאים את העוגה.
תבנית: מתפרקת, בקוטר 26-28 ס"מ
חום אפייה: בינוני (180 מעלות צ')
הערה: אפשר לשלב סוגים אחרים של פירות, שונים מאלה שבמתכון, או להשתמש בסוג אחד בלבד. השילוב של פירות טריים (או קפואים) ומשומרים מומלץ – המתיקות של הפירות המשומרים מאזנת את החמיצות של הפירות הטריים. יש הבדלים גדולים בטעם בין בג'לי של יצרנים שונים. מומלץ לנסות סוגים שונים כדי לגלות את הסוג החביב עליכם.
|
תוכן התגובה:
|