למדתי מחברה חכמה להגיש אותו בספלוני אספרסו והוא להיט תמיד! מרוקנים שפופרת של חלב מרוכז משומר לתוך קערה שטוחה ורחבה. מגררים פנימה קליפה של לימון ענק ועסיסי אחרי שמקרצפים לו את הצורה להסרת הריסוס. סוחטים ללימון את הנשמה ומוסיפים לקערה ומערבבים היטב היטב, הכי טוב באמצעות מטרף, אבל גם מזלג יעבוד. עכשיו מקציפים שמנת מתוקה אחת לקצפת חזקה, מפסיקים ממש לפני שהופכת לחמאה. מקפלים את תערובת החלב והלימון לתוך הקצפת, ויוצקים לספלוני אספרסו, או בהיעדרם לכוסיות יין - חשוב שאלו יהיו כלים קטנים כי זה קינוח מאוד עשיר. מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר. אפשר להכין יום-יומיים קודם. מ-ע-ד-ן! אגב, אפשר למלא בזה בלינצ'ס (קרפ לימון...) ולהשתמש בתור מילוי וציפוי לעוגות פושטיות שמיד משודרגות. שיהיה לך בקלות!
|
תוכן התגובה:
|