טופו. קוביות טופו ברוטב עגבניות. חבילת טופו במשקל ממוצע(סביב 300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות. בצל גדול קצוץ. ירקות נוספים לפי החשק והמצאי-קישואים,זוקיני,דלעת,כרובית,בצל ירוק,צנון יפני,שורש סלרי,שורש פטרוזליה...מקולפים וחתוכים לחלקים קטנים(פרוסות או קוביות או אחר) ואפשר גם בלי. עגבניות מרוסקות קופסא גדולה ולמשקיעניות 8 עגבניות גדולות חלוטות במים רותחים מקולפות ומקוצצות(לא מרוסקות!) 5-6 שיני שום מקולות ופרוסות. ירוקים לפי הרצון מקוצצים- בזיליקום,כוסברה,פטרוזליה,קורנית,אורגנו....
שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם אפשר כף סוכר חום או שתי כפות סחלן. פפריקה מתוקה.
בשמן לאדות את הבצל,אחרי שנהיה שקוף להוסיף פרוסות שום ,לבחוש היטב ולהוסיף ירקות נוספים. לערבב ולכסות לכמה דקות עד שמתרככים מעט.להוסיף עגבניות. אם מדובר במרוסקות מקופסא להוסיף חצי כוס מים.להוסיף תבלינים וקוביות טופו. להוסיף עוד חצי כוס מים. לערבב היטב ולכסות .על אש קטנה עוד 10 דקות. להגיש עם אורז,פירה,פסטה...
רוטב נוסף אפשר לטופו- פטריות ושמנת. מוסיפים את הטופו בשלב טיגון הבצל. לשמנת אפשר להוסיף אבקת מרק ירקות או ירקות מיובשים או תיבול אחר. חשוב לתת לטופו להתבשל בתוך נוזלי הרוטב לפחות 10 דקות. עדיף להשתמש בטופו רך.
לביבות טופו- לטחון בבלנדר חבילת טופו ממוצעת,בצל אחד,שתיים עד שלוש ביצים(תלוי בגודלן). בקערה לערבב את העיסה עם תבלינים וכחצי כוס פרורי לחם.
אפשר לגוון ולהוסיף לבלנדר בטטה אחת,גזר,דלעת,ירוקים,זוקיני...כמו כן אפשר להוסיף לעיסה שלוש כפות קמח חומוס.
אפשר לטגן לביבות. אפשר להכין קציצות עגולות ולבשל ברוטב או לאדות על ירקות- במחבת עמוקה לשטח מצע מקוביות גזר,קישואים,בצל,בצל ירוק,פרחי כרובית ומעט שמן זית,מלח ופלפל שחור. עליו לסדר את הקציצות להוסיף חצי כוס מים לכסות ולאדות יחד. אחרי כרבע שעה,להפוך את הקציצות ולהוסיף מים אם יש צורך. טעים! לאדות יחד
|
תוכן התגובה:
|