פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
8/2/2009 20:36 גילי אבישי מאת:
מתחילה אם כמה מתכוני טופו כותרת:
טופו.
קוביות טופו ברוטב עגבניות.
חבילת טופו במשקל ממוצע(סביב 300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות.
בצל גדול קצוץ.
ירקות נוספים לפי החשק והמצאי-קישואים,זוקיני,דלעת,כרובית,בצל ירוק,צנון יפני,שורש סלרי,שורש פטרוזליה...מקולפים וחתוכים לחלקים קטנים(פרוסות או קוביות או אחר)
ואפשר גם בלי.
עגבניות מרוסקות קופסא גדולה ולמשקיעניות 8 עגבניות גדולות חלוטות במים רותחים מקולפות ומקוצצות(לא מרוסקות!)
5-6 שיני שום מקולות ופרוסות.
ירוקים לפי הרצון מקוצצים- בזיליקום,כוסברה,פטרוזליה,קורנית,אורגנו....

שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשר כף סוכר חום או שתי כפות סחלן.
פפריקה מתוקה.

בשמן לאדות את הבצל,אחרי שנהיה שקוף להוסיף פרוסות שום ,לבחוש היטב ולהוסיף ירקות נוספים. לערבב ולכסות לכמה דקות עד שמתרככים מעט.להוסיף עגבניות. אם מדובר במרוסקות מקופסא להוסיף חצי כוס מים.להוסיף תבלינים וקוביות טופו. להוסיף עוד חצי כוס מים. לערבב היטב ולכסות .על אש קטנה עוד 10 דקות. להגיש עם אורז,פירה,פסטה...

רוטב נוסף אפשר לטופו- פטריות ושמנת. מוסיפים את הטופו בשלב טיגון הבצל. לשמנת אפשר להוסיף אבקת מרק ירקות או ירקות מיובשים או תיבול אחר. חשוב לתת לטופו להתבשל בתוך נוזלי הרוטב לפחות 10 דקות.
עדיף להשתמש בטופו רך.

לביבות טופו- לטחון בבלנדר חבילת טופו ממוצעת,בצל אחד,שתיים עד שלוש ביצים(תלוי בגודלן).
בקערה לערבב את העיסה עם תבלינים וכחצי כוס פרורי לחם.

אפשר לגוון ולהוסיף לבלנדר בטטה אחת,גזר,דלעת,ירוקים,זוקיני...כמו כן אפשר להוסיף לעיסה שלוש כפות קמח חומוס.

אפשר לטגן לביבות. אפשר להכין קציצות עגולות ולבשל ברוטב או לאדות על ירקות- במחבת עמוקה לשטח מצע מקוביות גזר,קישואים,בצל,בצל ירוק,פרחי כרובית ומעט שמן זית,מלח ופלפל שחור. עליו לסדר את הקציצות להוסיף חצי כוס מים לכסות ולאדות יחד. אחרי כרבע שעה,להפוך את הקציצות ולהוסיף מים אם יש צורך.
טעים!
לאדות יחד


תוכן התגובה:


תגובות נוספות
8/2/2009  22:35 תודה גילי. יש לך המלצות על טופו ספציפי? (ל"ת) - פעם ראשונה
9/2/2009  07:29 קישואים מאד טעימים - לולי
9/2/2009  08:48 סלט חצילים ביתי - מיכל של נ"נ
9/2/2009  10:23 מיכל, החציל שלך נשמעיאמי - noa007
9/2/2009  11:07 מיכל, גם אנחנו חזק עכשיו עם חציל קלוי - מאמוש
9/2/2009  11:11 בעניין החציל, - לולי
9/2/2009  11:28 אפיה של כרבע שעה בטורבו. התנור שלי אלטע זאכען, אין לי מושג באיזה טמפרטורה. בתאבון! (ל"ת) - מיכל של נ"נ
9/2/2009  12:22 ירקות עסיסיים אפויים בתנור, בשקית קוקי! - נלי
9/2/2009  14:29 והנה מתכון קליל לתפוחי אדמה מעולים בתנור - מאמוש
9/2/2009  21:53 נלי - השקית קוקי לא משחררת חומרים לא טובים באפיה? אני יודעת שזה מיועד לזה אבל תוהה אם לא קצת בעייתי (ל"ת) - לי
9/2/2009  22:20 : ) בדיוק שאלתי את עצמי את אותה שאלה, ואיך זה שאין לי תשובה... - נלי
10/2/2009  06:49 אוי נלי, מצטערת לשמוע - לי
10/2/2009  10:08 אני הפסקתי להשתמש בשקיות קוקי - שירי
10/2/2009  10:40 טופו של משק ויילר יש להם טופו רך וטופו רגיל כאשר למתכונים בהם הוא טחון אין משמעות איזה ולמתכוני קוביות אנחנו מעדיפים את הרך,טופו שיזן, צריך לנסות ולראות מה ההעדפה שלכם בבית ועוד מתכונים - גילי אבישי
10/2/2009  14:13 כרובית טעימה-טעימה - שחר
10/2/2009  14:15 וגם שאלה - למי יש מתכון מוצלח לאפונה ו/או שעועית ירוקה? - שחר
10/2/2009  16:52 אפונה - גילי אבישי
10/2/2009  21:13 מאמוש, לכבוד היום החופשי, השקעתי והכנתי את התפו"א שלך , יצא חבל"ז, תודה! (ל"ת) - גבי
10/2/2009  21:50 גבי איזה כיף לשמוע. בדיוק לפני שעה סיימתי את שהשאריות של תפוחי האדמה שהכנתי לפני יומיים. יאמי. (ל"ת) - מאמוש
10/2/2009  22:54 שחר - היה לי מתכון סופר מוצלח לשעועית ירוקה - סוי
10/2/2009  22:56 מאמוש - בקשר לתפוחי האדמה - סוי
11/2/2009  10:59 שקיות קוקי ****לי**** - מיכל של נ"נ
11/2/2009  12:33 גילי תודה על פתיחת הברז :-) שחר - יש לי שעועית ירוקה אבל אין לי זמן... אחזור אח"כ עם הצעות (ל"ת) - עוד מעט
11/2/2009  17:24 אוקי אז כנראה שניפרד בצער משקיות הקוקי. באמת גם לא אקולוגי, - נלי
11/2/2009  22:07 נלי עכשיו נזכרתי שכשנפרדתי מהקוקי קניתי תבנית פיירקס גדולה עם מכסה - לי
11/2/2009  22:41 סוי יקרה- ראשית בקליפה י הרבה ויטמינים, אבל הקראנצ'יות מתקבלת רק עם הקליפה. יש לזה טעם מעושן קצת שלא ממוצה בלי קליפה. לשיקולך כמובן. (ל"ת) - מאמוש
12/2/2009  14:20 מאמוש תודה. ננסה. (ל"ת) - סוי


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש