פורום השבוע אינדקס אופנה יוגה גברים וצירים היום שאחרי הצילו צירים תזונה מאמרים חדשות ראשי
 
9/2/2005 10:21 אירנה מאת:
2 מתכונים זריזים: פסטה לילדים וגם לזניה פשוטה וטעימה לכולם. כותרת:
המתכון של פסטה :
1 חבילה של איטריות שטוחות ורחבות (אוכל אצבעות, אל תשכחו!)
2 קוטג'
2 ביצים
קצת גבינה צהובה מגוררת (100 גר' בערך, אפשר יותר)
שימורי עגבניות (לא רסק ולא קטצ'ופ!) או חתיכות עגבניות חלוטות ומקולפות.
לתיבלון: שום, מלח, פלפל, אורגנו.

מבשלים איטריות אל דנטה. מערבבים בכלי קוטג' וביצים ושמים בצד. בכל אחר בנפרד מתבלים עגבניות לפי הטעם ומוסיפים את הגבינה הצהובה, אך משאירים קצת גבינה לחלק העליון. בתבנית פיירקס משומנת בשמן זית שמים שליש מהפסטה , חצי מתערובת הקוטג' והביצים, מעט, מתערובת העגבניות. שוב חוזרים על התהליך עד שיש שכבות. בסוף שמים מעל את הגבינה הצהובה שנשארה. אופים בחום של 180 מעלות . מוכן כשהחלק העליון מעט קשה (בתנור שלי זה חצי שעה). ילדים מאוד אוהבים את זה, וגם גם מזין.


הלזניה - זה מתכון מנצח אצלינו בבית:
למילוי:
כמה עלי לזניה מוכנים
קופסא של עגבניות מרוסקות (לא רסק)
2 שיני שום כתושות
חצי כוס שמן זית
מלח ופלפל

לפיזור מעל:
100 ג' מוצרלה מגוררת
בזיליקום טרי קצוץ (מותר גם יבש, עדיף שלא).
50 ג' פרמזן מגורר
מערבבים את כל חומרי המילוי, פורסים שכבת עלי לזניה בתבנית, מפזרים מעל כשליש מהמליוי, מפזרים מעל את בזיליקום ומוצרלה, פורסים שוב שכבה של עלי לזניה, ושוב שכבה של מילוי, ושוב שכבה של בזיליקום ומוצרלה.
שכבה שלישית של עלים ועליה מילוי ובזיליקום עם המוצרלה, ומעל הכל פרמזן מגורר.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.






תוכן התגובה:


תגובות נוספות
9/2/2005  08:03 אגסים ביין- של אהרוני - יונית
9/2/2005  08:05 מחפשת מתכון מוצלח לקינואה, ומאכלי אצבעות לקטנים - R
9/2/2005  08:21 מחפשת מתכון לעוגת גבינה עם פירות יער למעלה......... - טלי
9/2/2005  08:23 לגבי קינואה - אלה
9/2/2005  08:40 לטלי - עוגת גבינה מדהימה של סאלוש - מוניק
9/2/2005  08:41 סאלוש, יצא לך במקרה לבדוק את תמצית הוניל? (ל"ת) - מוניק
9/2/2005  08:43 מחפשת מתכון לצימעס - מורן
9/2/2005  08:50 מתכוני קינואה - נורית של ניצן ונעמה
9/2/2005  09:02 ספגטי בשר ופיטריות - טעיםםםם - ורד שלשחר
9/2/2005  09:07 איך אתן מכינות ירקות לקטנטנים? - עידית של שחר
9/2/2005  09:14 אוייי - רק עכשיו ראיתי שהיום זו פינה צמחונית...SORRY (ל"ת) - ורד שלשחר
9/2/2005  09:16 לעידית - מיפי
9/2/2005  09:27 ירקות לילד - - מיכל של איל
9/2/2005  09:33 מחפשת מתכון לסחלב - מי יודעת? (ל"ת) - כרמית
9/2/2005  09:34 ירקות לילדים- מבושל במים מומלחים קלות או מאודה, לא רך מדי, עם זילוף שמן זית וטיפת לימון (ל"ת) - צורית
9/2/2005  09:42 עידית - שני רעיונות - רוני ח
9/2/2005  10:36 מצ"ב מתכון מתוך שיעור פרטי של אהרוני - מישהי ניסתה פעם ?? נראה קצת מוזר... אשמח לשמוע... - מיפי
9/2/2005  10:59 טלי- עוגת גבינה מנצחת - iriti
9/2/2005  11:04 עדשים כתומות בקארי - כמה טעים, ככה פשוט - דניאלה
9/2/2005  11:06 לינק מYNET לכל סוגי המרקים ע"פ ה א-ב - רונית.ק
9/2/2005  11:07 מתכון לסחלב - דניאלה
9/2/2005  11:13 אורז עם ירקות - המתכון המנצח אצלנו - נורית של...
9/2/2005  11:25 תודה לכל מי שענתה לי, אני אנסה, - עידית של שחר
9/2/2005  11:40 סלט קינואה מעולה! - גלית
9/2/2005  12:00 תודה לתשובות על הקינואה, אני מיד מתחילה... (ל"ת) - R
9/2/2005  12:02 אירנה - פרח
9/2/2005  12:09 פרח - אירנה
9/2/2005  12:11 R - עוד מתכון נהדר לקינואה - אמא צעירה
9/2/2005  12:44 יין לבישול / אפייה - שירין
9/2/2005  12:44 לחם תירס ? וגם אירנה - פרח
9/2/2005  13:45 לשירין לגבי היין - זה מורכב. המלצות בפנים. - אירנה
9/2/2005  14:04 אירנה - תודה רבה! (ל"ת) - שירין
9/2/2005  14:27 קציצות מרוקאיות - ביג מאמא
9/2/2005  14:54 עידית - מג'דרה וירקות - שירלי2
9/2/2005  15:07 למי יש מתכון לעוגיות קל, לילדים קטנים (רצוי עוגיות רכות). (ל"ת) - רונית
9/2/2005  15:33 מוניק - תמצית וניל - סאלוש
9/2/2005  15:49 שירין - דניאלה
9/2/2005  15:50 במבי, הכנתי את הקציציות! - דניאלה
9/2/2005  16:07 רונית - דניאלה
9/2/2005  16:25 איך עושים קיגל?! - רוני
9/2/2005  19:21 הכנתי את עוגת הגבינה של IRITI - רוית ב'
9/2/2005  19:38 דניאלה - תודה. ולגבי התנדפות האלכוהול - אשמח אם מישהי יודעת את ההסבר המדעי (HILLA?) - שירין
9/2/2005  20:18 ביג מאמא - בדיוק כמו שאני מכינה רק מוסיפה לרוטב רסק עגבניות, יוצא משהו...(-: (ל"ת) - לולי2
9/2/2005  21:43 לרוני - על קיגל - ליאתה
9/2/2005  21:51 פרח - לחם תירס - אחת האהבות הגדולות שלי... - ליאתה
9/2/2005  22:02 ועוד אחד לפרח: - ליאתה
10/2/2005  00:05 ליאתה - בול פגיעה ! - פרח
10/2/2005  09:10 ליאתה - רוני
10/2/2005  09:59 פרח - לירון
10/2/2005  11:31 ליאתה, - עידית של שחר
10/2/2005  13:53 ליאתה + לירון - פרח
10/2/2005  13:59 שירין -רק רציתי להגיד לגבי האלכוהול - שכאשר את אוכלת את האוכל שבושל עם אלכוהול, את מרגישה מאוד את הטעם של היין. סביר להניח שאם נשאר הטעם - נשאר גם החומר. - אירנה
10/2/2005  14:18 רוני - בכיף! ועידית ופרח - - ליאתה
10/2/2005  15:34 פרח, שאלה לגבי התבנית - עידית של שחר
10/2/2005  17:45 עידית של שחר, ליאתה ולירון - פרח
10/2/2005  21:01 אה... קמח תירס זה פולנטה? (סליחה...) (ל"ת) - סיס
10/2/2005  21:50 סיס - פרח
11/2/2005  08:40 לא, פרח - סיס
11/2/2005  09:56 סיס - פרח
11/2/2005  10:21 פרח - סטלה
11/2/2005  10:52 סטלה - פרח
11/2/2005  23:41 פרח!!! תודה!! - לירון
12/2/2005  18:49 מלאי זה הגרסה הרומנית שהיא קצת שונה - יונית
12/2/2005  23:33 פרח - שיחקנו אותה :-) - ליאתה
13/2/2005  10:11 פרח, לירון, ליאתה - עידית של שחר


   
 

כל הזכויות שמורות לאמנות הלידה © יצירת קשר     תקנון ותנאי שימוש