המתכון של פסטה : 1 חבילה של איטריות שטוחות ורחבות (אוכל אצבעות, אל תשכחו!) 2 קוטג' 2 ביצים קצת גבינה צהובה מגוררת (100 גר' בערך, אפשר יותר) שימורי עגבניות (לא רסק ולא קטצ'ופ!) או חתיכות עגבניות חלוטות ומקולפות. לתיבלון: שום, מלח, פלפל, אורגנו.
מבשלים איטריות אל דנטה. מערבבים בכלי קוטג' וביצים ושמים בצד. בכל אחר בנפרד מתבלים עגבניות לפי הטעם ומוסיפים את הגבינה הצהובה, אך משאירים קצת גבינה לחלק העליון. בתבנית פיירקס משומנת בשמן זית שמים שליש מהפסטה , חצי מתערובת הקוטג' והביצים, מעט, מתערובת העגבניות. שוב חוזרים על התהליך עד שיש שכבות. בסוף שמים מעל את הגבינה הצהובה שנשארה. אופים בחום של 180 מעלות . מוכן כשהחלק העליון מעט קשה (בתנור שלי זה חצי שעה). ילדים מאוד אוהבים את זה, וגם גם מזין.
הלזניה - זה מתכון מנצח אצלינו בבית: למילוי: כמה עלי לזניה מוכנים קופסא של עגבניות מרוסקות (לא רסק) 2 שיני שום כתושות חצי כוס שמן זית מלח ופלפל
לפיזור מעל: 100 ג' מוצרלה מגוררת בזיליקום טרי קצוץ (מותר גם יבש, עדיף שלא). 50 ג' פרמזן מגורר מערבבים את כל חומרי המילוי, פורסים שכבת עלי לזניה בתבנית, מפזרים מעל כשליש מהמליוי, מפזרים מעל את בזיליקום ומוצרלה, פורסים שוב שכבה של עלי לזניה, ושוב שכבה של מילוי, ושוב שכבה של בזיליקום ומוצרלה. שכבה שלישית של עלים ועליה מילוי ובזיליקום עם המוצרלה, ומעל הכל פרמזן מגורר. אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
|
תוכן התגובה:
|