במסגרת נסיונותי ליצור לנו תפריט מזין המכיל פחות קמח לבן לסוגיו, קניתי עדשים בכלמיני צבעים ואני עורכת נסיונות.
המתכון הינו תוצאת ניסוי של תחילת השבוע. אני עשיתי כמויות קטנות בהתאם לניסוי, ברור שאפשר להכפיל.
1 כוס עדשים כתומות (השתמשתי בכתומות, אבל נראה לי שכל צבע אחר ילך) 1 גזר גדול חותוך לקוביות 1 בצל קצוץ פרחים מרבע כרובית גדולה מלח, פלפל, קארי
מטגנים את הבצל והגזר בשמן זית עד שהבצל משקיף, מוסיפים כרובית, מטגנים עוד כמה דקות, מוסיפים שתי כוסות מים, מרתיחים, מנמיכים אש ומבשלים כחצי שעה - עד שהגזר מוכן. העדשים מתפוררות ונעשות דייסתיות בד"כ בשלב הזה. מתבלים במלח, פלפל ואבקת קארי - הקארי חשוב כי הוא נותן את כל הטעם לתבשיל, לדעתי. אפשר להגיש על אורז לבן אבל קחו בחשבון שאין כאן הרבה רוטב (כלומר התבשיל די סמיך).
אפשר להוסיף יותר מים (נניח עוד חצי כוס או כוס) ואז נוצר מעין דאל דליל . אפשר גם להחליף את המים בציר עוף או בחלב קוקוס, ואני מניחה שאפשר גם להוסיף פיסות חזה עוף בשלב טיגון הבצל, אבל את כל אלה טרם ניסיתי.
בתיאבון!
|
תוכן התגובה:
|