2/2/2005 12:35
|
מיפי
|
מאת:
|
עוד מתכון אחד מוצלח לעוף !
|
כותרת:
|
מאחר ויצרתי פה תקדים מחייב על עוף - אז הנה מתכון שעשיתי ביום שישי שעבר והאורחים התלקקו ! מה שכן - זו לא מנה זולה - כי הערמונים הקלופים שקונים בוואקום הם לא זולים. ובכן -
עוף בערמונים (למען הגילוי הנאות - מתוך "פותחים שולחן" של אהרוני)
המצרכים : 4 כפות שמן 6 כרעיים חצויים 1 בצל חתוך לקוביות 2 שיני שום פרוסות 2 ס"מ שורש זנגביל קצוץ (ולא אבקת ג'ינג'ר !!) רבע כוס סויה חצי כוס יין אדום מלח ופלפל 2 כפות סוכר 500 גרם ערמונים קלופים
אופן ההכנה : * מחממים בסיר את השמן, טמגנים את חלקי העוף ומשחימים היטב מכל הצדדים. מוציאים לצלחת * מוסיפים לסיר את הבצל השום והזנגבלי ומטגנים תוך ערבוב 5 דקות עד שהבצל מתרכך. * מחזירים את העוף לסיר, מוסיפית אם הסויה והיין, מתבלים בסוכר מלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.(מידי פעם הופכים את העוף כך שכולו יהיה ברוטב ויקבל את הצבע החום. * מסירים את המכסה - מוסיפים את הערמונים ומבשלים עוד 20 דקות
אני הגשתי עם אורז לבן והיה משהו משהו.....
תהנו !!! (אני מתה על הפינה הזו... !)
מיפי
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|