בין הטובות ביותר שלי. המתכון מהספר "פשטידות" של חנה שאולוב, בשידרוג שלי. הבצק מעולה, רך ועדין, ואפשר להשתמש בו לכל קיש או פשטידה.
בצק לתבנית לא גדולה (או ל - 8 תבניות פאי אישיות, ואז להכין קצת יותר): ++++++++++++++++++++++ 50 גרם חמאה מומסת 3/4 כוס קמח תופח (אפשר כוסמין ואפשר להחליף חצי בקמח מלא) 1/4 כוס שמנת לקצפת
מעבדים את כל החומרים ומשטחים בתבנית משומנת קלות בחמאה או שמן זית
למלית: +++++++++ 3 בצלים גדולים פרוסים דק שמן זית לטיגון 4 פרוסות גבינה צהובה 2 ביצים 1 כוס שמנת לקצפת (או 3/4) 1 כף גדושה קמח לבן מלח פלפל
אני מוסיפה: חבילת פטריות שמפיניון או חורש 2 בצלים ירוקים קצוצים חופן פטרוזיליה קצוצה כמה כפות גבינה צהובה מגוררת (גאודה, פרמזן, קצ'קבל או שילוב שלהן)
מחממים תנור ל - 200 מטגנים על אש נמוכה (שיהיה יותר כמו אידוי) את הבצל, פטריות ועשבי תיבול, עד שרכים. מניחים פרוסות גבינה על הבצק. מוסיפים שמנת, קמח, ביצים וגבינה מגוררת לתערובת מניחים מלית על פרוסות הגבינה ואופים 30 דקות
אפשר אחרי 15 דקות אפיה לפזר גבינה מגוררת ולהמשיך עוד 15 דקות
בתיאבון
|
תוכן התגובה:
|