16/2/2005 15:14
|
דניאלה
|
מאת:
|
רונה, עוגת ספוג
|
כותרת:
|
ככל הידוע לי כשאומרים עוגת ספוג, עוגת לקח ובסיס לטורט - הכוונה לעוגה הזו, שהיא בסיס-תחתית ששמים עליו א"כ קרמים וכד'.
עוגת ספוג - מתכון בסיסי (אהרוני מהספר "מנות אחרונות", עם שיפוצים שלי)
6 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כוס קמח תופח 100 ג' חמאה מומסת קליפה מגוררת מתפוז אחד מעט מלח
מניחים את החלמונים, הסוכר ותמצית הווניל בקערה, ומקציפים לתערובת אוורירית (אהרוני עושה את זה בבן-מארי מעל הגז לקבלת אווריריות רבה יותר, אנחנו לא ניסחף). מוסיפים את החמטה המומסת וקליפת התפוז ומערבבים.
מקציפים את החלבונים עם מעט מלח לקצף נוקשה. מוסיפים 2-3 כפות מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים. עכשיו מוסיפים לסירוגין מעט קמח ומעט קצף ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
מעבירים לתבנית מס. 26 משומנת בחמאה ואופים כ - 40 דק' בתנור שחומם מראש לחום בינוני. אהרוני גורס צינון העוגה ע"ג רשת. אני מקסימום משקיעה ומעבירה לצינון על מגבת מטבח, אבל לא תמיד.
כשהעוגה קרה את מחלקת אותה לשתיים או שלוש שכבות, תלוי בכשרון שלך (אין מצב שאני אצליח להוציא מהעוגה הזו 3 שכבות, אני מוציאה שתיים עקומות למדי. רענן מוציא 2 קצת פחות עקומות) ובכמה דק או עבה את רוצה את הטורט. מה שלא משמש אותך, יכול בהחלט ללכת למקפיא עטוף היטב בניילון עד לפעם הבאה. נראה לי שכדאי לך להרטיב אותה קצת לפני שאת שמה עליה תותים וקצפת (במים ממותקים/מיץ/ליקר/תערובת של כל הנ"ל).
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|