7/8/2002 10:17
|
סאלוש
|
מאת:
|
ירקות בתנור - טעים טעים לעצלנים, וגם פירה בטטות ותפוחי אדמה
|
כותרת:
|
רצית קל טובה'לה, קבלי קליל:
ירקות בתנור: לקלף בטטות, לפרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ. לקלף בצל ולחתוך אותו לרבעים ואח"כ כל רבע לשניים (מתקבלים פלחים כמו ירחים). לקלף גזר ולחתוך לרבעים (לרוחב, כמו גזרים קצרים). אפשר גם פלחי כרובית. אפשר קישואים אם אוהבים, לקלף ולחתוך לפרוסות כמו הבטטות.
לשים בתבנית (פיירקס אם יש לך, אם לא אז כלשהי על נייר כסף) עם קצת שמן זית למטה (או לא כל כך קצת...) ולשים את כל הירקות בתנור. חום בינוני. כמה זמן? עד שהירקות רכים. בודקים את הבטטה עם מזלג (ואת הכרובית אם יש) והן מייצגות. לגבי הסידור על התבנית: הבטטות והכרובית למטה והגזר, קישואים ובצל למעלה - שישחימו טיפה. זה ממש טעים וכולם מתים על זה כל פעם שאני עושה! רגע, הסתייגות אחרונה. אם אתם פולנים/אמריקאים שאוהבים אוכל מתוק אז זה המתכון. ממש טעים, איכשהו השמן זית והבטטות נותנות משהו מתקתק לכל הסיפור. אם הטעם הוא יותר לכוון המלוח/מתובל, תוסיפי מלמעלה על הירקות: מלח, פלפל, רוזמרין אפשר.
אפשרות אחרת: פירה מעורב גם כן חביב הקהל. תבשלי בטטות ותפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לשניים, ואח"כ למעוך הכל יחד ולהוסיף המון המון בצל מטוגן שהכנת בנפרד. לשים לב ליחס בין הבטטות ותפוחי האדמה: ככל שיש יותר בטטות הסיפור מתוק יותר בסוף, אהוב עלי כמובן אבל תלוי מה אוהבים. בעלי אמר שמתוק מדי כששמתי יותר מדי בטטות. כשאת מערבבת אפשר להכניס טיפה חמאה, וגם מלח ופלפל.
בהצלחה! תספרי מה היה ומה עשית...
|
תוכן התגובה:
|
תגובות נוספות
|